Hjemmefremstilling av vin Hjem

Får man virkelig den riktige vintypen

Innhold

Sitemap

Å legge vin -
en hyggelig hobby

Får man virkelig
den riktige vintypen

Hva De bør gjøre -
innen De begynner

Utstyr og tilbehør

Råvarer til vinrlegging

Hjelpe- og tilsetningsstoffer

Hva man gjør og
hvordan man gjør det

Fruktbehandling

Hvordan man selv
beregner oppskrifter

Fremstillingen

Vinsykdommer og feil

Etterbehandling av vinen

Oechslegrader hvor vinen smaker best

Smaksekstrakter

Fremgangsmåle ved tilsmaking

Hva man også
kan bruke sin vin til

Oppskrifter

Oversikt frukt - vintyper m m

Oversikt over torkede
frukter til vinlegging

Vintypen vil i høy grad avhenge både av fruktvalg og av en rekke andre forhold som jeg skal forsøke å belyse nærmere i de forskjellige avsnittene i boka. Rødvin skal naturligvis være rød og ha de egenskapene som vi forbinder betegnelsen "rødvin" med. Det blir laget rødvin i Australia, Frankrike, USA og andre steder i verden av forskjellige druesorter som er med på å gi variasjoner i smak og farge, men de kalles alle rødvin. Frikadeller kan jo også være meget forskjellige og likevel være like velsmakende.

Vin kan grovt deles inn i tre hovedgrupper: Rødvin, hvitvin og het- eller dessertvin; alle i et utall av kvaliteter og smakstyper alt etter hvordan de er behandlet. Navn som portvin og sherry er jo tradisjonelt innarbeidet, men hva man vil kalle sine egne produkter, må bli en personlig avgjørelse. Jeg vil i omtalen av vintyper ta utgangspunkt i det som vanligvis forventes av den enkelte type.

Beklageligvis er det ofte prisen det skjeles til når man setter en ballong i gang, men ofte er det den siste ekstra tieren som gjør største utslaget, og det blir jo bare ca. 50 øre mer pr. flaske.

For å oppnå et godt resultat, er det noen få, men vesentlige punkter man må passe på: Arbeid renslig og omhyggelig, og velg bare gode råvarer.

 

 

Forrige

Neste

© 2004 Kjeld Erlandsen, Köpenhamn, Danmark och
Gert Strand, Malmö, Sverige